Vpihana izolacija

Ker želimo za naše stranke le najboljše, smo v letu 2012, investirali v nakup stroja za vpihovanje lesnih vlaken Steico Zell. To je mehka izolacija med širovci, ki je idealna v kombinaciji s trdo izolacijo, ki jo montiramo na špirovce. Tako, hkrati izpolnimo najvišje norme, kar se tiče izolativnosti (tudi za EkoSklad), ter ne zgubimo dragocenega prostora v mansardi.

Izolacijski materiali STEICO so sestavljeni iz čistih, naravnih lesnih vlaken in s tem izražajo tudi vse prednosti naravne surovine lesa. To je izključno sveži les, pridobljen ob redčenju borovih gozdov ter dodani ostanki, ki nastanejo ob razrezu tega lesa. Z vgradnjo Steico izolacije lahko drastično zmanjšamo porabo energije. Tako boste v svojo hišo vnesli dobro počutje: zaščiteni boste pred mrazom pozimi, vročino poleti in hrupom, ustvarili boste prijetno bivalno klimo, še posebej prijazno alergikom in imeli ves čas uravnoteženo vlago v prostoru.

Danes že hiše, zgrajene v osemdesetih letih, štejejo za stare zgradbe. Energetsko gledano namreč veljajo za največje porabnike energije. Potreba po energiji za segrevanje stare stavbe je nekajkrat višja kot pri novogradnji. Vendar pa je možno že z majhnimi ukrepi privarčevati veliko energije in denarja. Porabo energije lahko zmanjšamo že samo z osnovno sanacijo ovoja tovrstnih zgradb (streha, mansarda, zunanja stena, strop proti podstrešju).

Zato so ustrezni sanacijski ukrepi vedno premišljena poteza.

Demonstracija vpihane izolacije