Novice

Skeletna gradnja Ribnica, Avgust 2012

Skeletna gradnja Ribnica, Avgust 2012

Uporabljeni materiali:

 

Potek dela:

Ko smo prišli na gradbišče, nas je že čakala delno postavljena hiša (skelet hiše iz masivnega lepljenega lesa), ki je zgledala TAKOLE, vsa ostala dela so čakala nas. Začeli smo s streho. Prvo smo montirali napušč debeline 16 mm že enkrat pobarvan, čez njega položili paropropustno folijo ter nadaljevali s Steico Special Dry 60. Plošče so vodotesne, dodatna izolacija in hkrati varujejo mehko izolacijo med špirovci (Steico Zell) ter nadomeščajo včasih montirane deske s paropropusno folijo.  Sledile so letve prečne in vzdolžne, na njih pa Tondach Fidelio črne barve.

Po končani strehi je prišla na vrsto zunanja izolacija Steico Protect.  Okoli hiše smo s spodnje strani v višini 40 cm, na “cokel”  pričvrstili OSB plošče, na katere je dodatno zmontirana hitroizolacija. Po vsej ostali površini smo položili, prej omenjene Steico Protect plošče v debelini 60 mm. Ker detaili štejejo, smo se malo poigrali in se maksimalno potrudili okoli oken ter okoli špirovcev da so bile “šprajne” res kar se da minimalne.

Ko je bila hiša od zunaj, kar se našega dela tiče, zaključena, smo se preselili v notranjost hiše. Na vse zunanje stene, iz notranje strani, smo zmontirali takoimenovano “inšalacijsko ravnino” Steico Therm, debeline 60 mm. Pred tem se je naredila tudi vsa električna in vodovodna napeljava.  Mi pa smo nato zmontirali še OSB na predelne stene, polepili vse stike zaradi zrakotesnosti in tako je bilo vse pripravljeno za vpihovanje izolacije.